هدف از راه اندازی این وب سایت آموزشی، کمک کردن به علاقه مندان به یادگیری علم الکترونیک و میکروکنترلر بوده بخصوص دانش آموزان و دانشجویان که برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود سایتهای گوناگونی را جستجو میکنند که در نهایت به هدف خود نمی رسند، در این وب سایت سعی براین است که آموزش از پایه شروع شود. در ادامه با مثالهای نحوه استفاده از قطعات الکترونیک و عیب یابی آنها آموزش داده خواهد شد. همچنین پروژه های برای آموزش قرار داده شده است.
اسماعیل بخش زاد محمودی
09118315058
09336485452
09373054607
09390617786
telegram.me/Electronic_iran کانال
Esmail_bakhshzad@yahoo.com esmail2bakhshzad@gmail.com
محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
کنترل دور موتورهای الکتریکی و اعمال موج PWM و از طرق رابط تاچ ﭘد و LCDگرافیکی (Touch Screen)
پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ
پروژه منبع تغذیهDigital 0-42V 5A
ولتمتر و آمپرمتر دیجیتال با AVR
برنامه نویسی میکروکنترلر 52 & 8051
مدار مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC
کاربرد تراشه TTL 74HC573 در تابلو روان LED
مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC میکرو کنترل AVR
کاربرد تراشه TTL74541 در ولتمتر دیجیتال با AVR
کاربرد تراشه رگلاتور ولتاژ LM723
تقویت کننده تفاضلی Single Operational Amplifier
استفاده از ترانزیستور برای سویچ کردن Switching Transistor
برنامه راه اندازی موتور پله ای Stop Motor
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR – SPI
www.powerengineering.blogfa.com
الکترونیک مقدماتی
الکترونیک صنعتی
میکرو الکترونیک AVR
برنامه نویسی Assembl
1.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر 8051-52
2.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر PIC
3.پروژه ساعت RTC با میکرو 8051
4.محافظ تمام دیجیتال هوشمند AVR
5.پروژه LED-Stopper 7x20میکرو AVR
6.پروژه Digital Clock LED 32x8 AVR
7.پروژه Digital Voltmeter-Ammeter
8.پروژه منبع تغذیه Digital Power Supply 0-42V 5A
9.پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ خروجی AC/DC
10.پروژه ساعت دیجیتال RTC با AVR
11.پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
13.محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
14.طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
15.تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
16.قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
17.کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
18.محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
19.محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
20. پروژه کنترل دور و زاویه چرخش موتور های گیربکس دار
21. محافظ ولتاژ برق شهر تایمر دار 30 آمپری
22.هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
23. مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
24. منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
25. محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
1. مقالات در رابطه با سیستم های دیجتال و اطلاعاتی مفید در رابطه با Multimedia Card (MMC – SD)
2. مقالات در رابطه با آموزش میکروکنترلر AVR و PIC و8051-52 و...
دانلود نرم افزارهای کاربردی
1.نرم افزارهای برای میکروکنترلر 8051
2.نرم افزارهای برای میکروکنترلر PIC
3.نرم افزارهای برای میکروکنترلر AVR
ساعت
مداری را طراحی کنید که بعنوان مثال نور یک LED را به تدریج و در مدتی که زمانش (Time) را بوسیله دوعدد کلید فشاری تحت کنترل قرار دادهیم، تا اینکه LED از مقدرا دامنه ولتاژ صفر به روشنایی کامل برسد. دقت شود که این تغییر باید بصورت مداوم Continuous و بدون وقفه باشد، مجاز به استفاده از روش PWM نمی باشید همچین دامنه ولتاژ خروجی بین 0 تا +15 یا حدهای مشخص شده تغییر کند. مدت زمان قابل تغییر (Deley) بین 1 ثانیه تا 255 ثانیه باشد، شدت نور بصورت مداوم و پیوسته تغییر کند این تغییرات نیز بر روی LCD مدار نمایش داده شود.
اهداف:
توضیحات:
شرح یا توصیف پایه های تراشه DAC 0808
مبدل DAC وسیله ای است که به وفور برای تبدیل پالس های دیجیتال به سیگنالهای آنالوگ بکار می رود. اغلب این مبدل ها دارای مدار مجتمع می باشند و از روش R/2R استفاده می کنند زیرا توسط آن به دقت بالاتری دست میابند. اولین معیار قضاوت برای یک DAC دقت آن است که تابعی از تعداد ورودی های دودویی آن می باشد. نوع مرسوم عبارتند از 8و10و12و24 بیتی تعداد بیت های ورودی قابلیت دقت DAC را معین می کند زیراذ تعداد سطوح آنالوگ خروجی 2 به توان n می باشد که n تعداد بیت های ورودی می باشد. بنابراین یک DAC 0808 با 8 ورودی 256 سطح مجزای ولتاژ در خروجی ایجاد می کند. در مبدل دیجیتال به آنالوگ ورودی های دیجیتال به جریان Iout تبدیل می شوند و با اتصال یک مقاومت به پایه خروجی 4 ولتاژ را بدست می آوریم. جریان کل حاصل از Iout تابعی از اعداد دودویی ورودی D0-D7 و جریان مرجع Iref مطابق زیر است.
توجه: اگر شما این پروژه را با زبانهای برنامه نویسی و یا اینکه تراشه های میکروکنترلری دیگری مورد نیاز داشته باشید، می توانید از طریق بخش سفارش پروژه اقدام نمایید.
پایه D0-D7:
در این تراشه D0 بیت کم ارزشتر LSB و D7 بیت با ارزشتر MSB و همچنین Iref جریان ورودی اعمال شده به پایه 14 بعنوان مرجع است. معمولاً جریان Iref روی 2 میلی آمپر تنظیم می شود. همچنین می توان از دیود زنر LM336 استفاده نمود که این کار مانع هر نوع تغییر در ولتاژ منبع تغذیه می گردد.
پایه COMP:
این پایه را باید با یک خازن 100Pf به ولتاژ منفی -15 ولت وصل کرد.
پایه VEE:
این پایه را باید به ولتاژ -15 ولت وصل کرد.
پایه 4 Iout:
این پایه خروجی تراشه DAC 0808 است که جریان را می شود با اتصال به یک مقاومت تبدیل به ولتاژ نمود ولتاژ متغییر که از 0 تا 10 ولت تغییر می کند و روی اسیلوسکوپ میشود نمایش داد.
مبدل های DAC و کاربرد آنها:
شرحي بر مدارات مبدل ديجيتال به آنالوگ و آنالوگ به ديجيتال:
اتصال مدارات دیجیتال به حسگر ها ساده است به شرطي كه حسگرها هستند ذاتا دیجیتال باشند. سوئیچ ، رله ها ، و اينكدرها می توانند به راحتی به مدار ديجيتال اتصال يابند چراكه ماهيت خروجي آنها 0و1 است با این حال ، زمانی که درگير بحث اتصال قطعات انالوگ به مدار ديجيتال شويم بحث كمي پيچيده تر مي شود. چراكه بايد راهي برای ترجمه الکترونیکی سیگنال های آنالوگ به دیجیتال (دودویی) يافت يك مبدل آنالوگ به دیجیتال و یا ADC ،اين
وظيفه را به عهده دارد در حالی که مبديل دیجیتال به آنالوگ ، و یا مبدل عددی به قیاسی ، برعكس عمل فوق را بر عهده دارد ورودی ADC سیگنال الکتریکی آنالوگ از قبیل ولتاژ و یا جریان و خروجی آن دودویی است. درفرم بلوک دیاگرام ، می توان چنین بیان کرد.
از سوي ديگر ورودي يك DAC ، عدد دودویی و خروجی آن سیگنال آنالوگ ولتاژ یا جریان است.
تبديل سيگنال ديجيتال به آنالوگ بسيار ساده است( با اينكه اغلب ابتدا برعكس اين كار صورت مي گيرد. بنابراین ، ما با مدارات DAC آغازو سپس به مدارات ADCمي رسيم
مبدل عددی به قیاسی R/2nR این مدار DAC ، درعبارتي به عنوان مبدل عددی به قیاسی با ورودی وزن دار دودويي شناخته می شود ، كه يك متغير در مدار معكوس گر آپ امپ است اگر شما مدارکلاسیک معکوس جمع كننده را با يك آپ امپ و فيد بك منفي به ياد داشته باشيد كه براي كنترل ولتاژ خروجي با استفاده ازچند ولتاژ ورودي به كار ميرفت بايد بدانيد كه ولتاژ خروجی معکوس (قطب مخالف شده) جمع تمام ولتاژهای ورودی است .
در مدار ساده جمع كننده معكوس گر، همه مقاومتها بايد از مقدار مساوي برخوردار باشند اگر هر کدام از مقاومتهاي ورودي با ديگران متفاوت باشند ، ولتاژ ورودی آن تاثير متفاوتي در خروجي دارد و ولتاژ خروجی مجموع درستي از ولتاژهاي ورودي نخواهد بود. بیایید عمدا مقدار مقاومتهاي ورودي را مقاديري متفاوت در نظر بگيريم فرض کنید که به جاي تمامي مقادير R مقدار هاي R,2R,4R را قرار دهيم.
تقویت کننده تفاضلی Single Operational Amplifier:
یک تقویت کننده ترانزیستوری است که خروجی آن تابعی از تفاضل بین دو ولتاژ ورودی آن است. تقویت کننده تفاضلی در ساخت تقویت کننده های عملیاتی استفاده می شود. در این پروژه نیز از دو تراشه تقویت کننده تفاضلی LM318 استفاده نموده ایم، شکل زیر مدار پایه تقویت کننده تفاضلی را نشان می دهد. توجه کنید که به این تقویت کننده ها آپ امپ نیز گفته می شود تقویت کننده های اولیه عمدتاً برای انجام عملیات ریاضی مانند جمع، تفریق، انتگرالگیری، و مشتقگیری به کار می رفتند. صفت عملیاتی به همین خاطر به این تقویت کننده ها داده شده است. این واحدهای اولیه با لامپهای الکترونیکی ساخته می شدند و با ولتاژ های بالا کار می کردند. امروزه آمپ امپ به صورت مدار مجتمع آی سی ساخته می شود و با ولتاژ های dc کم کار می کند، بسیار قابل اعتماد و ارزان است.
آمپ امپ ایده آل درای بهره ولتاژ بینهایت و پهنای باند بینهایت است. امپدانس ورودی آن نیز بینهایت یا مدار باز است و بنابر این بر منبع اثر بارگذاری ندارد. امپدانس خروجی آن نیز صفر است. هرچند تقویت کنندهای تفاضلی امروزی پارامترهای بسیار نزدیک آپ امپ ایده آل دارند، ولی هرگز نمی توان آپ امپ ایده آل ساخت. هر عنصری محدودیتهای دارد و آی سی های آپ امپ نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شکل زیر بسته های دو ردیفه یا DIP و نصب سطحی SMT را نشان می دهد:
یک آپ امپ واقعی دارای بهره ولتاژ بسیار بزرگ، امپدانس ورودی بسیار بزرگ، و امپدانس خروجی بسیار کوچک است. آپ امپ واقعی پهنای باند وسیعی نیز دارد. یک آپ امپ از سه نوع تقویت کننده ساخته شده است: تقویت کننده تفاضلی – تقویت کننده ولتاژ – تقویت کننده پوش پول. طبقه ورودی آمپ امپ ها یک تقویت کننده تفاضلی است. این تقویت کننده دو ورودی دارد و تفاضل ولتاژ این دو ورودی را تقویت می کند. تقویت کننده ولتاژ معمولاً یک تقویت کننده کلاس A است که بهره آمپ امپ را افزایش می دهد. بعضی از آمپ امپها بیش از یک طبقه تقویت کننده ولتاژ دارند. در طبقه خروجی از یک تقویت کننده کلاس B پوش – پول استفاده می شود. آمپ امپ دو پایانه ورودی دارد، ورودی وارونساز – و ورودی ناواونساز + و آمپ امپ یک پایانه خروجی دارد. آمپ امپ معمولاً با دو منبع تغذیه DC کار می کند یکی مثبت و دیگری منفی طبقه ورودی تقویت کننده عملیاتی یک تقویت کننده تفاضلی است. صفت تفاضلی از این ویژگی گرفته شده است که این تقویت کننده می تواند تفاضل دو سیگنال اعمال شده به ورودیهایش را تقویت کند. تنها تفاضل دو سیگنال تقویت می شود، اگر دو سیگنال یکسان باشند، یعنی تفاضلی نداشته باشند خروجی صفر است. تصویر بالا نمونه ای از کاربرد این تراشه را در پروژه نشان می دهد که در آن برای تنظیم حداقل و حداکثر ولتاژ و جریان خروجی از دو آمپ امپ استفاده نموده ایم.
مدار داخلی آپ امپ:
شکل بالا پایه و نماد تقویت کننده تفاضلی را نشان می دهد. ترانزیستور های تقویت کننده ورودی و مقاومت های آنها به دقت منطبق شده اند تا مشخصات یکسانی داشته باشند توجه کنید که طبقه ورودی مقاومت امیتر مشترک RE دارند. برای مرور عملکرد این مدار فرض کنید که هر دو بیس به زمین متصل هستند. ولتاژ امیتر – 0.7 V است، زیرا افت ولتاژ روی پیوند بیس – امیتر دو ترانزیستور یکسان است. جریان امیتر ها برابرند و هر یک نصف جریان RE هستند. چون جریان کلکتور ها یشان یکسان است، ولتاژ کلکتور ها نیز یکسان است، این نشان دهنده صفر بودن تفاضل ولتاژ های ورودی است هر دو بیس صفر ولت هستند. اگر بیس ترانزیستور اول را از زمین جدا کرده آن را به یک ولتاژ مثبت کوچک متصل کنیم این ترانزیستور جریان بیشتری را هدایت می کند، زیرا وجود ولتاژ مثبت کوچک باعث افزایش ولتاژ بیس – امیتر آن می شود. هر چند ولتاژ امیتر اندکی افزایش می یابد، ولی کل جریانی که از RE می گذرد تقریباً مثل قبل است. اکنون این جریان دیگر به صورت مساوی تقسیم نمی شود، بلکه سهم ترانزیستور اول بیشتر از ترانزیستور طبقه دوم است. بنابر این ولتاژ کلکتور ترانزیستور اول کاهش و ولتاژ کلکتور طبقه دوم افزایش می یابد، که نشانه وجود تفاضل در ولتاژ های ورودی است، اکنون یکی از ورودیها صفر ولت است و دیگری مقداری مثبت و کوچک دارد.
ورودی های مختلف:
تقویت کننده تفاضلی سه وجه عملکرد متفاوت دارد که بر اساس نوع سیگنال ورودی تعیین می شود. این وجوه عبارتند از تک انتهایی – تفاضلی – و حالت مشترک. چون تقویت کننده تفاضلی طبقه ورودی آپ امپ را تشکیل می دهد، آمپ امپ نیز همین سه وجه عملکرد را دارد. بخاطر دارید که وجوه سیگنال ورودی آپ امپ توسط طبقه تفاضلی ورودی تعیین می شود.
ولتاژ و جریان آفست ورودی:
در آپ امپ های واقعی به ازای ولتاژ تفاضلی ورودی صفر، ولتاژ DC کوچکی در خروجی ظاهر می شود. علت اصلی اصلی این ولتاژ نا انطباقی ولتاژ بیس – امیتر ترانزیستورهای تشکیل دهنده تقویت کننده تفاضلی ورودی آپ امپ است. پایانه های ورودی آپ امپ در واقع بیس ترانزیستور های تشکیل دهنده طبقه ورودی آپ امپ است. بنابر این جریان بایاس ورودی جریان بیس این ترانزیستور ها است. جریان بایاس ورودی جریان DC لازم برای بایاس ترانزیستور های طبقه اول آپ امپ است. جریان بایاس ورودی طبق تعریف مقدار متوسط جریان ورودی دو پایانه آپ امپ است:
برنامه C برای AVR
نکته: آموزش طراحی و برنامه نویسی تراشه میکروکنترلر AVR به زبان C و توضیح خط به خط برنامه به همراه پروژه برای شما ارسال خواهد شد نمونه ای از بخش های این فایل راهنما در شکل ها آورده شده است:
راهنمای کامل و گزارشکار آماده و تایپ شده در Microsoft Office Word
(( سفارش پروژه ))
برای سفارش این برنامه با همین شکل و اجزاء و یا تغییر برنامه مورد نظر به دلخواه خود می توانید از روش های زیر اقدام نمائید، کد سفارش پروژه را ارسال کنید:
هزینه طراحی: SMS-> 0911 831 50 58
کد سفارش پروژه: 103p72
سفارش پروژه >>> Project-esisis.com/Contentبرای ارتباط با مدیر سایت از لینکهای زیر استفاده کنید
آدرس کانال سایت در تلگرام : www.telegram.me/Electronic_iran
آیدی جهت ارتباط در تلگرام: @Electronic_iran
تمام حقوق این وب سایت و مطالب آن متعلق به بزرگترین وب سایت آموزش الکترونیک می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن فقط با ذکر منبع مجاز است
Copyright © 2012 , project-esisis.com